Sivut

20. marraskuuta 2011

Kirjakahvila: ranskalainen suklaatorttu

Kokeillaanpa, tuleeko tällaisista kirjoituksista joskus jopa jonkinlainen sarja. Ideana on siis esitellä joku itse leivottu herkku, antaa sen ohje (tai vähintään linkki ohjeeseen) sekä kertoa, mitä kirjaa sen kanssa voisi suositella. Nimesin sarjan Kirjakahvilaksi.

Ranskalainen suklaatorttu

Pohja
150 g voita
2 dl sokeria
150 g suklaata (käytin 60 g Pandan tummaa ja 90 g Fazerin sinistä)
4 kpl kananmunia
1½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
110 g Fazerin sinistä suklaata
1-2 rkl voita

1) Sulata suklaa. 2) Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 3) Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. 4) Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. 5) Lisää vehnäjauhot. 6) Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. 7) Paista uunissa 175 asteessa n. 30 min. Kakkua ei saa paistaa läpikypsäksi, sen pitää olla keskeltä vielä hieman kostea. 8) Anna kakun jäähtyä ja koristele se sen jälkeen sulatetulla suklaalla, johon on sekoitettu voinokare.

Ohje on saatu Kotikokki.netistä. Torttu oli varsin hyvää ja kovin suklaista.

Ensimmäinen kirja, joka tästä tuli mieleen, on ranskalaisen Philippe Delermin kertomuskokoelma Ensimmäinen siemaus olutta ja muita pieniä iloja. Siinä on lyhyitä, hyvin kirjoitettuja, oivaltavia, hienoja, elämän pienistä hetkistä kertovia tarinoita. Suklaatortun syöminen on myös elämän pieni ilo. Kirjasta voi lukea lisää vaikka Hesarista. Tortun joutuu valitettavasti leipomaan itse, että pääsee mausta jyvälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti