Sivut

15. lokakuuta 2012

Mainoksia (ääni)kirjoihin

Britit ovat Klaava.fi -sivuston mukaan valmiita hyväksymään mainokset kirjoihin. Äänikirjoissa mainokset olisivat kaikista tehokkaimpia, ts. vaikeimmin ohitettavia. Ehkä näemme tai kuulemme joskus vielä jotain tällaista.

***
Astuin ulos ja aurinko häikäisi silmiä. Edulliset silmälasit tulevat nyt Nisseniltä. Osta moniteholasit, saat aurinkolasit voimakkuuksilla kaupan päälle. Seisoin hetken pihalla ja katselin kirkon jyrkkää kattoa, olisikohan ollut sekin Hämeen kattourakoinnin tekemä, vieressä kohoavaa kellotapulia. Ajattelin ilmaan kohoavaa sateenvarjoa, sen keveää lentoa, jos vain seuraisin sitä tarpeeksi pitkään, en päästäisi irti.

Sarah virittelee myssyä ja sateenvarjoa ja hiuksia ja ilmettä kirkkoa varten, hän on vanhetessaan - hidasta sinä vanhenemista Vinkkilän luomutuotteilla, nyt kaikki hivenaineet miinus kaksikymmentä prosenttia verkkokaupastamme - ruvennut juoksuttamaan Jumalaakin vaikka ennen viis veisasi. Kun tuuletetaan ja paukutetaan höyhentäkkiä ja viisi haituvaa lentää ilmaan, hän uskoo että taivaalliset sotajoukot ovat liikkeellä.

Osta sinäkin uutta Pirkka-marjamysliä aamiaispöytääsi. Sillä päivä alkaa virkeästi kuin tämä romaani. Juuri tuona aamuna hän jäi istumaan aamiaispöytään hieman pidemmäksi aikaa kuin yleensä. Sanomalehdessä oli Stig Degermanin runo. Hän tunsi sen hyvin. Suomalainen.com - siellä hyvät runokirjat on. Luultavasti Siri oli lukenut sen hänelle.

***
Mainokset ovat silmissämme jatkuvasti. Emme voi välttyä mainostajien tuottamilta aistiärsykkeiltä juuri missään. Ei etenkään kaupungeissa. Kirja on vielä nykyisin myös pakomatka mainosvapaaseen maailmaan. Toivottavasti se säilyy sellaisena. Minä en halua mainoksia kirjoihin, vaikka siedänkin ne sanomalehdessä.

(Lainaukset kirjoista tässä järjestyksessä: Haahtelan Katoamispiste, Carlsonin Herra Darwinin puutarhuri, Åsbackan Urkujenrakentaja)

4 kommenttia:

 1. Apua!! :D Toivottavasti säästymme tältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä säästyn ainakin, en osta äänikirjoja :)

   Tietokonepeleihin tuli mainokset ensimmäisenä, lisäksi DVD:issä on mainoksia, niitä sitten yrittää skippaila pois.

   Myös Urheilun vuosikirjoissa on ollut mainoksia jo vuosia...

   Poista
 2. Juu ei mainoksia kiitos. Helsingissä joku vihreiden valtuutettu oli tehnyt aloitteen, että kaupunkitilan mainontaa vähennettäisiin. Ihan sen takia, että ympäristö olisi rauhallisemman näköinen, sen takia että arkkitehtuuri ja ihmiset olisivat etusijalla eikä kaupallisuus - ehdotus oli tyrmätty.

  En voi sietää radiomainoksiakaan, en siis kuuntele ikinä kaupallisia kanavia.

  Ei pitäisi antaa periksi ympäristön jatkuvalle kaupallistumiselle, ilmenee se kaupallistuminen sitten missä muodossa hyvänsä.

  VastaaPoista
 3. Hienoja keksintöjä kirjojen väliin sijoitettavista mainoksista. Suosittelen sinulle mainosalaa :)

  VastaaPoista