Sivut

2. tammikuuta 2012

Tavoitteita ja haasteita vuodelle 2012

Julkaisin juuri blogissa uuden sivun: tavoitteet ja haasteet 2012. Koska ensi vuodesta tullee ensimmäinen kokonainen kirjablogivuoteni, pitää toki olla jotain tavoitteita. Se kai näyttää olevan täällä kirjastaniassa tapana. Samalle sivulle kokoan myös haasteet, joihin aion osallistua. Haasteita ja tavoitteita tulee varmasti myöhemmin lisää, mutta kerron nyt lyhyesti tämän hetken tavoitteista.

Ensimmäisenä ajatuksena ja tavoitteena on tutustua enemmän maailmankirjallisuuden isoihin nimiin. Valtavan paljon on hyvää kirjallisuutta lukematta.

Toisena tavoitteena on nostaa naisten kirjoittaman kirjallisuuden osuutta kaikesta luetusta kirjallisuudesta. Tämän tavoitteen pohjalla on se huomio, että olen lukenut todella vähän suomalaisnaisten kirjoittamia kirjoja.

Kolmas tavoite on näistä kaikista tavoitteista vanhin. Olen joskus ajatellut, että luen kaikki Finlandia-palkitut romaanit. Sitä varten olen kerännyt niitä omaan hyllyynikin. Uskomattoman moni on tästä tavoitteesta huolimatta vielä lukematta. Nyt siihen tulee muutos. Tavoitteena ensi vuodelle kymmenen f-palkittua teosta. Sen jälkeen ei ole enää paljon jäljellä.

Neljäs tavoite liittyy kiinnostukseen esikoisteoksia kohtaan. Niitä, uusia esikoisteoksia, aion lukea ensi vuonna urakalla, vähintään kaksitoista. Niissä on se hyvä puoli, että muutkin kirjablogistit lukevat niitä. Näin uusista esikoisista syntynee myös keskustelua, mikä on hieno juttu sekä kirjastanialle että kirjailijoille.

Tavoite nro 5 sopisi myös haasteeksi, mutta olkoon nyt haasteet vielä rauhassa. Pitää löytää joku uusi mielenkiintoinen kirjailija ja lukea häneltä järjestyksessä peräkkäin kolme ensimmäistä teosta. Tämä tavoite todennäköisesti kannustaa analysoimaan kyseisen kirjailijan tekstiä enemmänkin.

Tällä hetkellä ainoa avoin haasteeni on Morren avaama Kuusi kovaa kotimasta, johon aion osallistua lukemalla kuusi naisen kirjoittamaa f-palkittua kirjaa. Tämän haasteen avasin Liksomin tuoreimmalla, joka voitti palkinnon viime vuonna. Viisi kirjaa on vielä jäljellä. Tämä haaste yhdistyy kivasti pariin tavoitteeseen.

Lisää näistä kaikista ja ajantasaiset tiedot tavoitteiden ja haasteiden edistymisestä löytyy Tavoitteet ja haasteet 2012 -sivulta tuosta vasemman laidan yläreunasta.

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia tavoitteita, erityisesti tuo viides haaste, kiinnostuksella odotetaan kuka kirjailija tulee käsittelyn aiheeksi.

  VastaaPoista
 2. Loistavia tavoitteita ja haasteita! Tuo f-haaste on kunnioitettava. Minullakin aika moni voittaja on hyllyssä, häpeällisen moni lukematta niistäkin. Jospa lukisin niitä myös? Katsotaan. Hauskaa seurata, miten tavoitteet ja haasteet täällä vuoden aikana etenevät! Mukavaa lukuvuotta!

  VastaaPoista
 3. Huikeita tavoitteita, seurataan kiinnostuksella!

  VastaaPoista
 4. Minäkin haluaisin petrata esikoiskirjailijoiden kanssa. Katsellaan kuinka käy! Hyviä nuo muutkin, ei siinä.

  VastaaPoista
 5. Komppaan kaikkia edellisiä;)Tsemppiä haasteisiin!

  VastaaPoista
 6. Hienoja tavoitteita, mutta onko niitä vähän liikaakin, ettei vaan iske kirjapurnutti ja loppuvuodesta tapahtuu kauhea kostautuminen, eikä huvita lukea enää muuta kuin kevyintä ja ohimenevintä hömppää;-)

  VastaaPoista
 7. Lupaavaa. Hyvä tyyli sinulla muutenkin, tuntuu siltä että ainakin niistä kirjoista joita itsekin olen lukenut, olet nasevasti tiivistänyt olennaisia kohtia.

  Vinkki: selaile välipaloiksi runoja. Ei niitä tarvitse lukemalla lukea, mutta lainaa kirjastosta aina silloin tällöin nippu. Romaanien välillä luettuina runot tarjoavat kielellisiä jymäytyksiä, jotka samanaikaisesti sekä nollaavat että virittävät omaa "lukukoneistoa".

  VastaaPoista
 8. @penajmi: Kyllä joskus tulee runoja luettua. Omasta hyllystäkin löytyy. Enemmän mennyt viime aikoina runoa lyhyempään, aforismiiin, tuo lukeminen.

  VastaaPoista