Sivut

15. marraskuuta 2012

Finlandia-veikkauksen tulokset

Pienimuotoiseen Finlandia-ehdokkaiden veikkaamiseen osallistui 11 blogistia.

Veikatuimmat kirjat olivat järjestyksessä nämä:

Ulla-Lena Lundberg: Jää (Is)
Aki Ollikainen: Nälkävuosi
Riikka-Ala-Harja: Maihinnousu
Juha Seppälä: Mr. Smith

Ja kyllä, nämä neljä kirjaa ovat myös oikealla Finlandia-ehdokaslistalla.

Lundbergin ja Ollikaisen kirjat olivat selkeät veikkaussuosikit kahdeksalla äänellä. Ala-Harjaa veikkasi viisi ja Seppälää neljä blogistia. Neljään pääsivät myös Juha Itkosen Hetken hohtava valo sekä Riikka Pulkkisen Vieras.

Kaksi muuta Finlandia-palkinnon saajaksi ehdolla olevaa romaania ovat:

Pirjo Hassinen: Popula
Heidi Köngäs: Dora, Dora

Kumpaakaan näistä ei veikannut yksikään.

Yhteensä veikattiin 28 eri kirjaa. Vähintään kaksi veikkausta keräsivät Johan Bargumin Syyspurjehdus, Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin, Jarmo Ihalaisen Perheestä ja alastomana juoksemisesta, Emmi Itärannan Teemestarin kirja, Sirpa Kähkösen Hietakehto, Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat, Seija Vilénin Pohjan akka ja Jaakko Yli-Juonikkaan Neuromaani.

Parhaimmat Finlandia-veikkaajat neljällä oikealla kirjalla olivat Katja Lumiomena-blogista, Liisa Luetut, lukemattomat -blogista ja Unni Unni lukee -blogista. Maria Sinisen linnan kirjastosta sai kolme oikein.

"Alea iacta est." Kirjaimellisesti nimittäin noppa näytti kolmesta parhaasta veikkauksen voittajaksi Liisan. Toinen palkinto (vähintään kolme oikein veikanneiden kesken arvottu) menee Marialle. Voittajat saavat ensin sähkö- ja myöhemmin muuta postia.

P.S. Laskujeni mukaan Hassinen, Lundberg ja Seppälä (tarkemmin ottaen heidän romaaninsa) ovat jo neljättä kertaa ehdolla. Ala-Harjalle kerta on toinen. Köngäs ja Ollikainen ovat ensikertalaisia. Jari "ei koskaan saa Finlandia-palkintoa" Tervollakin ehdokkuuksia on vain kolme.

9 kommenttia:

 1. Jee, me bloggaajat oltiin aika taitavia arvaamaan!

  VastaaPoista
 2. Komppaan Mariaa, aika hyvin arvattiin. Minua harmittaa, etten arvannut (uskaltanut arvata) Heidi Köngästä, vaikka blogiini kirjasta kirjoittaessani arvelin Dora, Doran olevan yksi kirjasyksyn huipuista. Se onkin hieno romaani.

  VastaaPoista
 3. Jee, hyvä me! Nuo neljä olivat kyllä varsin helppoja arvata. Tosin Lundberg on näistä sitten ainoa jota olen lukenut. Nälkävuoden tuo toivottavasti joulupukki.

  Hyvä havainto noista ehdokkuuksien määrästä.

  Palkinnonsaajan päättää tällä kertaa presidentti Halonen. Mielenkiintoista...

  VastaaPoista
 4. Näin jälkiviisaana voin todeta, että minäkin olisin veikannut Nälkävuotta (vaikka en ole edes lukenut sitä vielä), mutta en osannut veikata yhtään muuta kirjaa, siksi jätin osallistumatta. Mutta hauska tosiaan nähdä, että blogistit osuvat noin lähelle. Kertoo myös mielestäni siitä, että ihan oikeita kirjoja taitaa olla ehdokkaana.

  Taidankin tarttua Nälkävuoteen jo tänään, se on jo hetken odotellut vuoroaan yöpöydällä, sillä se on lukupiirimme seuraava kirja.

  VastaaPoista
 5. Oho, yllätin nyt kyllä itseni. Kaiken lisäksi arvoin viime hetkellä, laittaisinko Hassisen yllätysvedoksi listalleni, eli lähellä oli etten saanut viittä oikein. En ole kyllä koskaan ollut näin kartalla Finlandia-ehdokkaiden suhteen :O

  VastaaPoista
 6. Ääh, olisin veikannut Köngästä, mutta lomakkeen täyttäminen jäi kesken, kun en saanut kuutta täyteen.

  VastaaPoista
 7. Hyvä analyysi ehdokkuuksista ja onnittelut voittajille! Neuromaani olisi ollut hauska nähdä listalla, olisi tuonut vähän omaa omituista pörinäänsä muuten selväjärkiseen sakkiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjakaupassa vähän selailin Neuromaania ja ajattelin, että sen voisi ihan mielenkiinnosta ottaa lukulistalle. Ei ehkä mene ihan yhtenä iltana...

   Poista