Sivut

15. tammikuuta 2013

TTT: Haasteita vuodelle 2013


Kymmenen lukuhaastetta vuodelle 2013. Näiden etenemistä voi seurata sivulta Lukuvuosi 2013. Muitakin haasteita voi tulla vielä mukaan. En suhtaudu näihin mitenkään erityisen vakavasti, mutta koska haasteet ovat mukava tapa seurata lukemistaan, on hyvä vuoden aluksi kerätä itselleen sopivia haasteita. Vielä pitäisi muistaa ilmoittautua näihin haasteisiin mukaan.

Otsikkojen linkit vievät haasteen alkuperäiselle sivulle. Haasteet ovat aakkosjärjestyksessä, eivät tärkeys- tai haastavuusjärjestyksessä.

1. 30Koetus

Tämä Facebook-haaste on mielenkiintoinen siksi, että siinä seurataan luettua sivumäärää, ei luettujen kirjojen määrää. Viime vuonna todennäköisesti luin enemmän kuin 30 000 sivua. Lasken tähän haasteeseen vain kaunokirjallisia sivuja. Seuraan tavoitteen etenemistä vertaamalla luettujen sivujen osuutta siihen, kuinka suuri osa vuodesta on kulunut.

2. Avioliittojuonia

Sinisen linnan kirjaston haasteessa uskon selviäväni timanttihäihin asti eli lukevani yli viisi kirjaa tästä teemasta. Uskon näin, koska avioliitot ovat niin perustematiikkaa kirjoissa.

3. Finlandia-haaste

Vuoden alussa minulla oli vielä kaksitoista Finlandia-palkittua teosta lukematta. Nyt enää yksitoista. Tämä haaste ei rajaudu tähän vuoteen, mutta luulen, että puolet lopusta tusinasta tulee tänä vuonna luettua. Joukossa alkaa olla jo aika monta runokirjaakin. En sitten tiedä, hidastaako vai nopeuttaako se tämän haasteen suorittamista. Alla on tummennettuna vuosiluvut, joilta voittaja on jo luettu.

84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

4. Kansankynttiläin kokoontumisajot

Ajatuksena lukea tietokirjoja kategorioittain. Tavoitteena hehkulamppu eli yhdeksän kirjaa neljästä eri kategoriasta. Luen mielelläni tietokirjoja, joten tämä ei ole mikään paha haaste.

5. Kiinteistöhaaste

Että pitäisi lukea kirjoja, joiden miljöönä toimii vahvasti jokin rakennus. Tämäkin kai neljän kirjan verran tulee aivan kuin huomaamatta peruslukemisen sivussa. Tavoitteeksi asetettu kuitenkin tuo mökki eli neljä kirjaa. Jos ei muuten tule, niin sitten loppuvuonna väkisin. :)

6. Kirjavuori Mount Everestille

Omasta hyllystä pitäisi löytyä lukemista. Löytyyhän sitä. Viime vuonna luin kai omasta hyllystä kymmenkunta kirjaa. Tänä vuonna pitäisi mennä 25 eli tavoitteena haasteessa Halti.


7. Koen 13 kotimaista kirjailijaa

Viime vuonna tämä haaste olisi mennyt helposti, sillä luin paljon minulle uusien kotimaisten kirjailijoiden teoksia. Nyt ne viime vuonna luetut eivät enää ole uusia. En halua listata tähän vuoden 2013 esikoiskirjailijoita, mikäli niitä luen. Aion etsiä lukemista tähän haasteeseen mieluummin vähän vanhemmasta kirjallisuudesta.


8. Oi maamme Suomi 

Viime vuonna keräsin aika hyvin Euroopan maita Ikkunat auki Eurooppaan -haasteessa. Nyt hieman samalla idealla kerätään Suomen maakuntia. Tämä voi loppujen lopuksi olla yllättävän hankalaa, kirjailijat eivät sijoitu tasaisesti ympäri Suomea. Tapahtumapaikan mukaan kirjojen luokittelu taas kompastuu aika usein siihen, ettei sitä voi määritellä. Katsotaan, miten vuoden aikana maakunnat löytyvät...

9. Teemamaana Saksa

Saksan kielestä käännetyn kirjallisuuden haaste. Otan tavoitteeksi kuusi kirjaa eli kaikki kolme raitaa Saksan lippuun.

10. Oma haaste

... joka selviää myöhemmin, ja jota pohjustetaan perusteellisesti. :)

6 kommenttia:

 1. Sinulla onkin melko kattava haastepaketti tälle vuodelle! Hauskaa, että osallistut myös Saksa-haasteeseen :)

  VastaaPoista
 2. Hahaa, hienoa, että haasteisiin tartutaan. Tavoitetta nyt riittää,ja se on upeaa.

  VastaaPoista
 3. Minuakin jo polttelee haasteet, mutta pitää ihan istua alas miettimään, mitä tänä vuonna valitsisi. :)

  Sinä suoriuduit palkitsemisen arvoisesti Ikkunat auki Eurooppaan -haasteesta, käypä katsomassa postaukseni!

  VastaaPoista
 4. Hauska että lähdet mukaan "Avioliittojuoniin"! Mullakin on se taktiikka, että luen mitä luen ja katson sitten loppuvuodesta tilanteen (en tosin ehdi ottaa loppukirejä).

  (En muista, olenko kiittänyt "veikkauspalkinnosta, varmaankaan en, joten kiitos kirjasta :)

  VastaaPoista
 5. Usean haasteen haalimisessa on oma hupinsa, jos lähtee taktisesti sitten etsimään kummallisia kirjoja jotka osuvat useaan teemaan ja joita ei ehkä muuten tulisi lukeneeksi...1800-luvun saksalainen romaani jossa on mielenterveydellisiä ongelmia linnassa? Score!

  VastaaPoista
 6. Kiva haastepaketti! Sori, pöllin muutaman :)

  VastaaPoista